17
мар

ŠAKALIJADA NA LIPI 2022

U nedelju 13. februara 2022.godine odrzana je treca po redu Lovno turisticka manifestacija Šakalijada na Lipi. Ove godine zbog aktivnih mjera oko pandemije korona virusom, manifestacija je bila internog karaketra. Najveci broj ucesnika je bio i naseg udruzenja, ali je bilo gostiju i iz ostalih lovačkih udruženja: Srndać Stanari, Vučijak Brod, Motajica Derventa, Majna Modriča, LS Karajzovci iz Gradiške i itd…
Generalni pokrovitelj manifestacije je bio gradonacelnik Doboja Boris Jerinic kojem se udruzenje zahvaljuje na ukazanoj podrsci.
Pored gradonacelnika manifestaciji su prisustvovali i gospodin Obren Petrovic i Sanja Vulic poslanici u Parlamentarnoj skupstini BIH, Danijel Josic narodni poslanik u Skupstini RS, Mirko Okolic ministar odbrane BIH, Slobodan Radinkovic nacelnik Policijske uprave Doboj, Slavko Kovačević zamjenik gradnonačelnika grada Doboja, Savo Minic predsjednik LSRS, odobornici u Skupstini Grada Doboj, uvazeno svestenstvo i mnogobrojni drugi gosti. Sve pohvale za organizaciju izvršenja akcije na smanenju brojnosti predatora Lovačkim sekcijama Podnovlje i Ritešić koje su bili nosioci aktivnosti i svim aktivnim članovima tih sekcija koji su bili u organizaciji.
U akciji su odstrijeljena 3 sakala, jedna lisica i jedna kuna bjelica. Vise sakala je ranjeno ali nisu pronadjeni.
 
Uz bogatu lovačku trepzu, tradiocionalne pravoslavne običaje i bogat muzicki program za koji je bio zaduzen Baja Mali Knindza svi ucesnici su uzivali do kasno u noc. Lipa sada ima tradiciju, Lipa ima svoje značenje i polako je postala preoznatvljiva i takva će i ostati, a oni koji nisu bili do sada na šakalijadi na Lipi, upućujemo im poziv da se naredne godine odazovu, jer Vas Lipa zove.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...