05
мај

REDOVNA SJEDNICA UPRAVNOG ODBORA

ODRŽANA SJEDNICA UPRAVNOG ODBORA LU „FAZAN“ DOBOJ

Lovački savez Republike Srpske nam je puna podrška

 

DOBOJ, 27.04.2023. godine u prostorijama Lovačkog udruženja „Fazan“ Doboj održana devetnaesta redovna sjednica Upravnog odbora. Na denvnom redu sjednice se raspravljalo o radu fazanerije, prijemu u članstvo udruženja novih prirpravnika, planu korištenja lovišta za lovnu 2023/2024, o održanim lovno turističkim manifestacijama, raspisivanju redovnih izbora na niovu udruženja, a najviše se vodila diskusija oko šteta u saobraćaju na divljači. Na osnovu detaljne analize u periodu 2021-2023 godina visina odštetnih zahtjeva na teret udruženja je dostigla iznos od skoro 90.000,00KM, što prouzrokuje ogromne probleme udruženju u tekućem poslovanju. Predsjednik udruženja je ponovo članove upravnog odbora upoznao sa aktivnostima Lovačkog saveza na rješavanju ovog problema što će biti olakšavajuća okolnost ne samo za naše udruženje nego i ostala udruženja potpisivanjem polise osiguranja. Kroz diskuje predsjednik udruženja Vedran Božičković upoznao je članove Upravnog odbora sa izmjenama pravilnika za podsticaje od strane resornog ministarstva što je za svaku pohvalu, posebno što će udruženje moći konkurisati na sredstva za lovno turističke manifestacije.

Pored ostalog Upravni odbor je upoznat i sa planom korištenja lovišta, te je poseban akcenat stavljen na izgradnju gatera za obuku pasa u lovu na divlju svinju što će biti odlična polazna osnova za unapređenje i razvoj lovne kinologije.

Kroz odličnu saradnju Lovačkog saveza Republike Srpske i Kinološkog saveza Republike Srpske na nedavno održanoj izložbi pasa u Banja Luci naše udruženje je po preporuci predsjednika saveza gospodina Save Minića dobilo na poklon štene Bavarskog krvoslednika iz odlične uzgajivačnice. Predsjednik udruženja se posebno zahvaljuje Lovačkom savezu na ovom izvanrednom poklonu koji ide u odlične ruke lovočuvara na daljnju obuku i sigurno će biti od odlične koristi u našem lovištu. Ovo je samo potvrda dobre saradnje i dobrih odnosa našeg udruženja i Lovačkog saveza, a posebno sa administrativnom službom saveza i generalnim sekretarom Živojinom Lazićem. U ekspresnim rokovima i dobroj atmosferi kompletna dokumentacije u potpunosti cirkuliše.

Na kraju je Upravni odbor donio Odluku i o raspisivanju redovnih izbora na novu udruženja koji će biti provođeni prvo na niovu svih Lovačkih sekcija izborom novog rukovodstva sekcija i delegata u Skupštini udruženja, a potom i zakazavianje Izborne Skupštine udruženju o čijem terminu će članstvo udruženja biti pravovremeno obaviješteno.


You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...