27
мар

VUČIJI DANI NA OZRENU 2022

Nakon pauze od skoro 2 godine, Lovačko udruženje je 26.02.2022.godine organizovalo Vučije dane na Ozrenu i to 21 susrete. U skladu sa epidemiološkom situacijom, ove godine na manifestaciji se okupilo oko 400 lovaca. Iako je vladalo ogromno interesovanje, zbog epidemiološkoj mjera bili smo ograničeni sa brojem učesnika, a iskreno se nadamo da već naredne godine se vidimo u standardnom broju i izvinjavamo se svima koji ove godine nisu mogli prisustvovati.Generalni pokrovitelj manifestacije je Gradska Uprava Grada Doboj na čelu sa gradnočelnikom Grada Doboj gospodinom Borisom Jerinićem kojem se udruženje ovom prilikom srdačno zahvaljuje. Zahvalnost i Lovačkom savezu Republike Srpske što je prepoznao značaj ove manifestacije i istu pomogao.
Plato Okolišita su bila lokacija za okupljanje lovaca učesnika hajke na vuka. Nakon rasporeda čeka, odrađen je i pogon i više pravaca, a uočeni su svježi tragovi vukova prema Kraljici, vrhu na Ozrenu. Lovci, gosti iz Sarajeva su imali šansu da pucaju na šakala koji je prošao kroz čeke u dijelu Brezika prema lovačkoj kući. Po završetku lova, učesnici su se vratili na lokaciju Lovačkog doma Ozren, gdje je pod šatorom organizovan zajednički ručak uz bogatu trepezu i odličan muzički program.
Sve prisutne je pozdravio predsjednik udruženja Vedran Božičković, a posebnu zahvalnost izrazio gradonačelniku Borisu Jeriniću i poslaniku u parlamentarnoj skupštnini BiH gospodinu Obrenu Petroviću koji su u potpunosti podržali ovu manifestaciju.
Božičković je takođe pozdravio i gospođicu Sanju Vulić poslanika u paralmentarnoj skupštini BiH, Zamjenika gradnočalneika grada Doboj gospodina Slavku Kovačevića, zatim gospodina Slobodana Radinkovića načelnika policijske uprave Doboj, Predraga Lazića zamjenika načelnika policijske uprave Doboj, Živojina Žiku Lazića sekretara Lovačkog saveza Republike Srpske zatim sve odbornike u Skupštini grada Doboj i goste na ovoj manifestaciji. Pored predsjednika udruženja učesnicima se obratio i sekretar Lovačkog saveza Živojin Lazić kao i gradonačelnik grada Doboja gospodin Boris Jerinić. Lovačko udruženje je imenovanim uručilo prigodne poklone i zahvalnice.
Imajući u vidu da se na ovoj manifestaciji dodjeljuje najveće priznanje i to priznanje Vučara svakom lovcu koji izvrši odstrel vuka u okviru hajke, ove godine nažalost posthumno uručeno je priznanje našem nedavno preminulom članu udruženja Slavki Jovičiću koji je u okviru 20 te hajke na vuka odstrijelio vuka koji je bio u bronzanoj medalji. Do sada u okviru hajki odstrijeljeno je 9 vukova, a populacija vuka na Ozrenu je stabilna, i prisutna su stalno dva čopora sa 7 do 8 komada.

VELIKA ORGANIZACIJA UIGRANA EKIPA
 
Organizovati manifestaciju ovog tipa je zaista zahtjevan posao. Ali već punih 21 godinu se organizuje , tako da su posljednjih godina u organizaciji samo dodavane stvari koje su izostale na prethodnim. Velika zahvalnost organizacionom odoboru ove manifestacije, a Lovačko udruženje se posebno zahvaljuje sledećim organizacijama, institucijama i pojedincima koji su pomogli samu organizaciju pve manifestacije:
 
1. Institucije, javne ustanove i organizacije:
– Gradska Uprava Grada Doboj – kabinet gradonačelnika ,Lovački savez Republike Srpske, Policijska uprava Doboj, JZU Dom zdravlja Doboj,Elektro Doboj, ketering Marković, wc kabine Sano Pridjel, Lovačko društvo Soko Maglaj, Lovačke sekcije RUJ Paklenica, Boljanić, SOT Osojnica, Brezici, Lipac, Tekućica i Pridjel, Radio televizija Doboj.
2. Pojedinci i članovi udruženja:
– Ilija Josipović, Slobodan Lazarević, Slobodan Nešković, Obrad Simić, Duško Lazarević,Miroslav Gavrić, Spasoje Dragičević, Dragan Dević, Predo Šarčević, Branislav Žilić, Mladen Žilić, Slaviša Dević, Bojan Savić kao i svim ostalim članovima udruženja.
Posebno se zahvljujemo na odzivu lovcima iz Lovačkih udruženja: Srndać Stanari, Motajica Derventa, Ozren Petrovo, Borik Prnjavor, Vučijak Brod, Zmijanje Banja Luka, Fazan Šamac, Fazan Vukosavlje, Majna Modriča, LD Bjelašnica Igman, Soko Maglaj, Fazanka Doboj Istok, Tešanj, gostima iz Slovenije, Hrvatske i lovcima sa Zlatibora, kao i svim lovcima članovima našeg udruženja i drugim gostima.
Specijalni gost manifestacije kada je u pitanju muzički program je bila estradna zvijezda Ćana, a učesnike je zabavljala i izvorna grupa Ozrenski Vez. Po završetku programa u kasnim satima priređen je mali vatromet.

Iskreno se zahvaljujemo svima koji su pomogli organizaciju ove manifestacije i izvinjavamo se ukoliko smo nekoga izostavili. Ujedno sve Vas pozivamo na sledece 22 susrete koji će se održati zadnji vikend februara 2023 godine, a do tada dobar pogled i veliki pozdrav za sve.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...