19
дец

ZAJEDNIČKI LOV NA PLANINI OZREN U LOVAČKOJ SEKCIJI BOLJANIĆ

Da lovačka sekcija Boljanić radi veoma uspješno, pokazalo se i u subotu 17.12.202.2 godine kada su organizovali zajednički lov divlje svinje sa gostima iz lovačkih sekcija Osječani i Osječanske Čivčije. Zborno mjesto okupljanja lovaca je bilo kod lovačke kuće sekcije Boljanić u ranim jutarnjim satima. Nakon uspješno organizovanog lova sa veoma dobrim lovačkim psima goničima odstrijeljena su dva grla divljih svinja. Po riječima predsjednika lovačke sekcije Boljanić Slobodana Neškovića, veoma su zadovoljni prvenstveno stanjem i brojnosti populacije divlje svinje u dijelu lovišta Doboj na reviru Ozren gdje ova sekcija gazduje.

Lovačka sekcija Boljanić u proteklom periodu je mnogo uložila za izgradnju lovno tehničkih i lovno uzgojnih objekata. Danas ova sekcija ima dvije lovačke kuće sa instaliranom električnom energijom, a posebno se izdvaja lovačka kuća na lokaciji redžin Greb, koja pored smještajnog kapaciteta ima izgađenu i lovačku nadstrešnicu, pečenjare i nalazi se na veoma lijepoj lokaciji na planini Ozren. Poseban ambijent čini i izgrađena vjetrenjača.

Zajedničkom lovu je prisustvovao i predsjednik udruženja Vedran Božičković, koji je izuzetno ponosan na rad i aktivnosti ove lovačke sekcije, ali takođe i na aktivnsoti lovačke sekcije SOT Osojnica koje su dosta investirale na izgradnju i rekonstrukciju lovačkih kuća koje danas pružaju pravi ambijent za boravak ne samo lovaca članova sekcija nego i svih drugih koji su zainteresovani.

Nakon završenog lova uslijedilo je prelijepo druženje uz bogatu lovačku trpezu kako to samo lovci znaju pripremiti i organizovati, te uz razmjenu poklona druženje je potrajalo dugo noć.


You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...